Házikedvencek, szórakozás, és minden ami jó

Sok szertettel köszöntök minden kedves látogatót az oldalamon!!! Remélem mindenki talál az érdeklődésének megfelelő leírást.

AZ EMBER KÖZELSÉGE

Sokan azért döntenek a macskatartás mellett, mert úgy vélik, hogy a macska sokkal kevesebb kötelezettséget ró rájuk, mint a kutya. Ebben van valami igazság, hiszen a macskát nem kell mindennap megsétáltatni, de ez nem jelentheti azt, hogy elhanyagoljuk. A macskának „éreznie” kell, hogy jó helyen van, és a családhoz tartozik. Nem kell más, csak egy kedves szó és egy simogatás ahhoz, hogy ezt éreztessük vele. Megelégedettségét és háláját pedig azzal fejezi ki, hogy a gazdi lábához dörgölodzik és dorombol.

EGÉSZSÉG

A piszkos, elhanyagolt környezet sok olyan élősködőnek (például: bélférgek, bolhák, tetvek, kullancsok) kedvez, amelyek megfertőzhetik macskánkat. Ha az élősködok megjelennek állatunkon, leghelyesebb, ha állatorvoshoz fordulunk segítségért. A legjobb megoldás azonban a megelőzés, azaz, ha macskánk fekhelyét és közvetlen környezetét rendszeresen takarítjuk. Az egészséges macskának fénylik a szőre, tiszta a szeme, és nem váladékozik az orra. A fülek esetében is ügyelnünk kell arra, hogy ne legyenek piszkosak, gyulladtak. A fogaknak erőseknek, fehéreknek, minden elszíneződéstől menteseknek kell lenniük. Ha a macska ínye begyullad, és ezt nem kezelik, előfordulhat, hogy fogai kiesnek, és így táplálkozási problémák lépnek fel.
OLTÁSOK

A macskákat sok olyan betegség érheti, amelyek veszélyeztetik életét, és amelyek gyógyítása rendkívül hosszadalmas és költséges. Tehát jobb, ha ezeket a betegségeket megelőzzük, és beoltatjuk ellenük macskánkat. Ez nem csupán a betegség megelőzését jelenti, hanem hosszú távon sokat spórolhatunk vele, és csökkenthetjük a fertőződés kockázatát is.

A BUNDA TISZTÁN TARTÁSA

Mindegy, hogy hosszú vagy rövid szőrű macskánk van, több szempontból is jó szolgálatot teszünk bundájának rendszeres tisztításával. A hosszú szőrű fajta több gondoskodást igényel, hiszen szőre könnyebben csomósodik, és ha elhanyagoljuk, akár a macska szabad mozgását is korlátozhatjuk. A macska szereti, amikor szőrzetét keféljük, kitisztítjuk, és közben azt is ellenőrizhetjük, hogy vannak-e bundájában élősködők.

IVARTALANITÁS

Évente macskák százezreinek kell elpusztulniuk csak azért, mert olyan helyre születtek, ahova már nem tudják vagy nem akarják befogadni őket. Az így elpusztított kiscicák legtöbbje egy futó kaland, egy nem várt vemhesség eredménye. A probléma leghatékonyabb ellenszere az ivartalanítás. Ez nemcsak a nem kívánt kiscicák számának csökkenésével, hanem más előnyökkel is jár.

A nem ivartalanított kandúrok, természetüknél fogva, kellemetlen szagjelzésekkel kerítik el territóriumukat más kandúrok elől, és ugyanezzel a szaggal vonzzák oda a nőstényeket. Ivartalanítás után a kandúrok leszoknak a szagjelzésekről. Ugyancsak a nem ivartalanított kandúrok jellemzője, hogy gyakran keverednek verekedésbe egymással, aminek legtöbbször valamilyen sérülés, drága állatorvosi kezelés a vége. Az ivartalanítás után ennek is kisebb az esélye, a macska hűségesebb, barátságosabb lesz. Vadászkedvén pedig a műtét sem változtat.

UTÓDGONDOZÁS

Egy nőstény macska évente többször is világra hozhat utódokat, alkalmanként általában négy kiscicát, de ennél nagyobb almok is léteznek. Nem könnyű feladat elé állítja a gazdit a kiscicák megfelelő elhelyezése sem. Már egyetlen nősténynek is számos kölyke születik egy év alatt, ha pedig nőstények százairól van szó, a probléma megoldása egyre kilátástalanabbá válik.

A vemhes és a kölykeiről gondoskodó nősténynek a megszokottnál több tápra van szüksége, emellett háromhetes koruktól már a kiscicáknak is szilárd táplálékot kell adnunk. A nőstény minden erejével védi kicsinyeit. Ilyenkor ügyelnünk kell arra, hogy a családban élő kisgyerekeknek nehogy bajuk essen, amikor a kölykökkel szeretnének játszani.

Az ivartalanított nőstény macska többé nem esik át a tüzelési időszakon, így a nem szívesen látott udvarlók sem jelennek meg a ház körül. Az ivartalanítással elkerülhetok bizonyos betegségek is, így macskánk egészségesen és boldogan élhet.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 286
Tegnapi: 100
Heti: 386
Havi: 3 232
Össz.: 327 237

Látogatottság növelés
Oldal: Mi is ez?
Házikedvencek, szórakozás, és minden ami jó - © 2008 - 2018 - szandra-hannah.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »