Házikedvencek, szórakozás, és minden ami jó

Sok szertettel köszöntök minden kedves látogatót az oldalamon!!! Remélem mindenki talál az érdeklődésének megfelelő leírást.


A macska háziasítása csak mintegy hatezer évvel később kezdődött a kutyáénál, manapság azonban már csaknem annyi macskát tartanak a ház körül, mint kutyát, így méltán mondhatjuk, hogy a macska népszerű háziállat.
Számos országban szent állatként tisztelték a macskákat, olyannyira, hogy egy macska elpusztításáért halálbüntetés járt. Talán a legismertebb példa az ókori Egyiptom, ahol a végletekig menően védték a birodalom területén élő macskákat, és tiltották az állatok kijuttatását más országokba.

Az emberek hamar felismerték, hogy a macska természeténél fogva kiváló vadász. A ház körül élő rágcsálók és egyéb kártevők pusztításával ezek a kedves, mozgékony lények kiérdemelték, hogy az ember társaivá váljanak.

Bár a mondás úgy tartja, hogy „a macska csak vendég a háznál”, egészségük és jó közérzetük megtartása érdekében ugyanúgy oda kell rájuk figyelnünk, mint a kutyákra. A macskatartás nagy felelősséget ró a gazdára, egyedül tőle függ, milyen sors vár kedvencére. A macskának biztonságban kell éreznie magát, „tudnia” kell, hogy mindig számíthat gazdájára, és nem bánnak rosszul vele.


LAKÓHELY

Ha a macska a szabadban tölti napjai nagy részét, gondoskodnunk kell arról, hogy a hideg vagy éppen a tűző napsütés elől egy számára alkalmas, könnyen megközelíthető fekhelyen meghúzódhasson. A fekhely kialakítására egy már másra nem használható doboz vagy kosár is alkalmas, amelyet árnyékos, száraz helyre, egy fa vagy az eresz alá teszünk. A fekhelyet célszerű kibélelni egy ronggyal vagy egy rossz takaróval.

 

ÉTREND

Macskánk csak akkor maradhat egészséges és tarthatja meg jó formáját, ha változatos és tápláló kosztot biztosítunk neki. Az ételmaradék nem megfelelő a macska egészséges fejlodéséhez. Bármilyen furcsa is, a macskának több húsra, több fehérjére és több zsírra van szüksége, mint a kutyának. Az üzletekben kapható macskatápok összetétele biztosítja a kiegyensúlyozott étrendet. A legjobb a friss hús és a hal, de a konzervformában kapható ételek is helyettesíthetik a friss élelmiszereket. A száraz eledel önmagában viszont nem elég, ezt csak kiegészítésként adjuk. Fontos, hogy macskánk mindennap elegendő friss vízhez jusson, különösen a száraz eledelek fogyasztása mellett.

Az étrend változatos összeállításával macskánk egészséges marad, közérzete jobb lesz. A kifejlett macskákat napi két alkalommal etessük, a kölyköket, az idősebb állatokat és a vemhes cicákat napjában többször, kisebb adag táplálékkal kell ellátnunk. Tévhit, hogy csak az éhes macska vadászik. Ez az ösztön a „vérükben van”, jóllakottan is vadásznak. Sot a megfelelően táplált macska egészségesebb, ami csak fokozza vadászkedvét.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 266
Tegnapi: 100
Heti: 366
Havi: 3 212
Össz.: 327 217

Látogatottság növelés
Oldal: Minden ami macska
Házikedvencek, szórakozás, és minden ami jó - © 2008 - 2018 - szandra-hannah.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »